خانه
خدمات حقوقی
دریافت مشاوره
تماس با ما
در باره ی ما
ورود وکلا و کارکنان
ورود موکلین محترم
فهرست مطالب
مقدمه
نقش مؤسّسه در داوری
برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان کلیک کنید.
داوری
مقدمه
در مسائل حقوق بین الملل خصوصی یا همان روابط اشخاص در عرصه ی بین المللی، شیوه ی حل و فصل اختلافات از طریق داوری، کارآمدترین، پرکاربردترین، سریعترین، و عملی ترین شیوه است و اغلب قریب به اتفاق اشخاص در مناسبات بازرگانی خود در قراردادهایشان شرط داوری یا ارجاع موضوع به داور را در هنگام بروز اختلافات، پیش بینی می کنند. با وجود فصل داوری در قانون آئین دادرسی مدنی ایران و نیز قانون داوری بین المللی هیچ شبهه ای در اهمیت موضوع داوری در موضوعات بین المللی باقی نمی ماند.
شرط داوری، به عنوان یک بند در قرارداد های فیمابین طرفین قرارداد گنجانده می شود یا اینکه طرفین طی توافقی خارج از قرارداد، متد داوری را برای خود بر می گزینند.
نقش ما در امور داوری
این مؤسّسه در امور داوری به شرح ذیل ایفای نقش می نماید:
صدور رای داوری در مواردی که طرفین یک قرارداد، مؤسّسه را به عنوان داور مرضی الطرفین انتخاب کرده باشند. در مواردی که گروه داوران باید رای صادر کنند، مؤسّسه به عنوان داور معرفی شده توسط موکلش در گروه داوران حضور می یابد و در صدور رای داوری ایفای نقش می کند. این در مواردی است که طرفین شخصی را به عنوان داور انتخاب نکرده اند و یا به طور کلی شرط داوری را بدون آنکه شخص معینی به عنوان داور تعیین شده باشد در قرارداد گنجانده باشند که در این صورت هر طرف باید داور خود را معرفی کنند تا داوران رأی داوری را صادر نمایند و یکی از طرفین در این هنگام، مؤسّسه را به عنوان داور خود معرفی می نماید.
ارائه ی مشاوره در شرط داوری یا قرارداد داوری که خارج از قراردادها توسط طرفین تنظیم می گردد. توضیح اینکه شرط داوری گاهی در قرارداد فیمابین درج می شود و به عنوان یک ماده یا بند در قرارداد می آید و گاهی بدون درج شرط داوری، طرفین قرارداد بعداً توافق می کنند که اختلافات قراردادی آنان به وسیله ی داور مرضی الطرفین حل و فصل شود که به این توافق اصطلاحاً توافق یا قرارداد داوری گفته می شود. تنظیم و تدوین این قرارداد داوری علیرغم ظاهر ساده ی آن خیلی تخصصی و حرفه ای است و آثار فراوانی می تواند داشته باشد، از قبیل شیوه ی ابلاغ رأی داور، قطعیت یا عدم قطعیت رأی داور، تعیین قانون حاکم برای داوران بین المللی و ... که هر کدام از این مسائل، تخصص حقوقی لازم را می طلبد.
تبیین و توضیح سیستم حقوقی ایران جهت ارائه به داوران خارجی در مواردی که قانون ایرانی بر قراردادها حاکم است. گاهی داور یا داورانی باید به اختلافاتی رسیدگی کنند که در آن «قانون ایرانی» بر روابط طرفین یا بر قرارداد حاکم است ولی داور غیر ایرانی یا حتی داور ایرانی غیر حقوقی، سیستم حقوقی ایران را نمی شناسد. در این موارد، مؤسّسه، راهنمائی های لازم را می دهد.
حضور در جلسات رسیدگی داوری و راهنمائی داور یا داوران به نفع موکل، بدین معنا که اگر موکل، شخصی غیر از مؤسسه بین المللی وکلای هفت اقلیم(مؤسّسه) را به عنوان داور خود در قراردادی معین کرده باشد وکلای مؤسّسه با شرکت در جلسات رسیدگی یا ارسال لایحه به داور ایرانی یا خارجی کمک می کند که حقوق موکل را در رای لحاظ و محفوظ نگه دارند.
اعتراض یا تقاضای ابطال آراء داوری یا تنفیذ آنها در ایران در مواردی که امکان پذیر است. گاهی اجرای آرای صادر ه از محاکم خارجی یا داوران بین المللی نیاز به تأیید و تنفیذ از سوی دادگاه های ایران دارد که اصطلاحاً به تأیید و صحه گذاشتن دادگاه ایرانی «تنفیذ» می گویند. علاوه بر آن قانون ایرانی در برخی موارد رای داوری را قابل اعتراض یا قابل ابطال می داند، مؤسّسه به عنوان وکیل یک طرف این امور را به انجام می رساند.
اجرای آراء قطعیت یافته در ایران یا خارج از ایران
قوانین و مقررات مرتبط
قانون داوری تجاری بین المللی
لینک های مرتبط
مؤسّسه داوری اتاق بازرگانی پاریس
مؤسّسه داوری اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران